Friday, June 4, 2010

Intamplari ironice...

Anthony Mesa, in varsta de 22 de ani, a fost retinut de politie dupa o fapta dezgustatoare. Pentru a depista eventuale substante interzise, Mesa trebuia sa urineze intr-un borcanas. Apoi, prin analiza toxicologica, medicii de specialitate ar fi vazut daca tanarul consumase sau nu droguri, explicand oarecum comportamentul sau. Problema este ca Mesa nu a putut deloc sa urineze, dupa incercari repetate. Am uitat sa va spunem pentru ce fusese arestat... Anthony urinase intr-o cutie de suc si ii daduse unui client sa bea, intr-un restaurant... Mare ti-e gradina, Doamne!

Undeva langa Toronto se gaseste oraselul Oshawa, in care canadienii au deschis un asezamant special pentru pisici. Stim bine ca felinele domestice iubesc soriceii si fac orice pentru a-i prinde. Nu am auzit, in afara de Tom si Jerry, de razbunari crunte din partea soarecilor. Pana acum... Inarmati cu incisivi puternici si in continua crestere, cativa soareci au ros instalatia electrica din ansamblul respectiv, producand un scurt circuit ce a declansat un incendiu. O suta de pisici au murit din pacate in acel incendiu, rapoartele aratand ca totul a pornit intradevar de la cablurile electrice. Oare soarecii au actionat in cunostinta de cauza sau habar nu au avut de efectele faptelor savarsite?

Combinatia Paste plus astenie de primavara este naucitoare. Oua, carne de miel, drob, lipsa de fier, lipsa de chef pentru orice. Nu stim cum anume, dar parca ne-a mai venit buna dispozitie dupa ce l-am intalnit pe mielul care nu putea sa treaca prin iarna, fiindu-i mult prea frig. Stiti ce au facut ciobanasii pentru a-i fi mai cald mielului? L-au imbracat cu un pulover de lana naturala. Cat de ironic poti sa fii ca sa pui asa ceva pe lana deja prinsa de corpul firavului animal? Un lucru e cert: mielul a trecut iarna! Il cheama Jack Frost si locuieste la o ferma din Hants, undeva langa Southampton.

Fie, admitem faptul ca David Ingham nu a fost un elev stralucit, dar chiar asa sa-l arunci din scoala de gramatica de la Ermysted? Directorul scolii respective nu a stat mult pe ganduri, exmatriculandu-l pe David la varsta de 12 ani si spunandu-i ca nu va reusi niciodata sa invete ceva cum trebuie. 55 de ani mai tarziu, Ingham, devenit pictor, primeste o cerere de portret de la... directorul care l-a dat afara! Asa domnul director Marcelus Forester s-a putut convinge ca David chiar a invatat ceva.

Unele intamplari sunt amuzante prin tragicul lor, care demonstreaza de multe ori cat de usor se poate pierde o viata. Amuzamentul si ironia provin din conjunctura, tragicul izvoraste din faptul implinit. Pe data de 15 septembrie 1985, la piscina municipala din New Orleans era veselie mare. Oamenii sarbatoreau primul an fara niciun inec! Erau acolo peste doua sute de oameni, dintre care o suta salvamari profesionisti. Dupa petrecere, cei patru salvamari oficiali care raspundeau de siguranta in piscina au gasit un corp imbracat, plutind intre doua ape. Jerome Moody, in varsta de 31 de ani, se inecase in timp ce ceilalti sarbatoreau statisticile impecabile ale piscinei...

No comments: