Friday, March 19, 2010

Toata lumea spune ca e criza! Celsius X VI II spune altceva...







Toti oamenii, de orice teapa si orice fel se plang zilele astea ca traim cea mai mare criza de la perioada interbelica incoace. Mai ales parlamentarii si membrii Guvernului se plang de acest lucru si isi gasesc scuze in acest pretext pentru a lua tot felul de decizii. Daca sunteti de acord sau nu cu ele este optiunea voastra, ce vroiam eu sa va aduc la cunostinta este urmatorul lucru insa: ieri, 18 martie 2010 in cadrul expozitiei de la Baselworld, francezii din spatele Celsius au prezentat oficial o bijuterie de telefon. Modelul X VI II va fi produs in serie limitata si va costa... 275.000 $.
Sigur, va veti intreba ce stie sa faca acest telefon pentru suma exorbitanta amintita mai sus? Va spun ca telefonul consuma energie produsa de el printr-un mecanism kinetic care hraneste si zona de maxim interes, adica ceasul. Sunt inauntru 547 de piese lucrate manual, multe vizibile printr-o fereastra de cristal.
Celsius spera ca acest gen de produse exclusiviste se va impune in segmentul luxury, ei fiind deschizatorii de drum. Forma clamshell nu mai este la moda astazi, dar se potriveste perfect cu mecanismul Remontage Papillon.
Sunt doua lumi total diferite, despartite de mai bine de cinci sute de ani. Acum, ele si-au gasit locul in acelasi produs inovativ, cu o valoare emotionala uriasa. Microelementele mecanice sunt conectate cu cele electronice, miscand cele doua functii de baza. Ceasul este cuprins in clapeta display-ului, el avand toate componentele imprejur.
Odata deschisa clapeta, in locul difuzorului se gaseste o fereastra rotunda care gazduieste tourbillion-ul rotitor. Orificiul difuzorului este amplasat in apropierea decupajului. Telefonul propriu-zis nu impresioneaza prin dotari iesite din comun. Nu. Deja alimentarea depaseste orice concept si ne face sa ne gandim spre un viitor frumos, cu multiple posibilitati.
Cum ar fi sa nu mai conectam niciodata telefonul la un incarcator?
Cum ar fi ca el sa-si produca energia prin miscarile piciorului sau ale corpului si sa o consume apoi, putin cate putin?
Pe cealalta parte, tastatura simplista, cu taste circulare pe care le-au mai incercat si Sony Ericsson sau Nokia, nu impresioneaza neaparat printr-un detaliu iesit din comun. Nici nu si-ar dori asta. E o intoarcere catre functiile de baza, ca prea au devenit telefoanele pricepute la orice.
Cu Celsius X VI II te vei bucura, daca fondurile ti-o permit, sa tii in mana o bucata din viitor, trasa cu forta in prezent...
Ce vor spune oare oamenii care din cauza acestei crize, acestor masuri anti-criza si din cauza concedierilor masive nu au in momentul de fata destui bani ca sa isi poata plati facturile sau ca sa se intretina? Se pare ca la asta nu s-au gandit bogatii lumii pe care ii intereseaza doar o noua jucarie...

No comments: